Fillimpa

Till två limpor:                     UGN 175 grader
  • 5dl vetemjöl
  • 3dl grahamsmjöl
  • 4dl rågsikt
  • 2,5dl rågkross
  • 1dl vetekli
  • 0,5dll vetegroddar
  • 1tsk salt
  • 4tsk bikarbonat
  • 0,5dl solroskärnor eller krossade hasselnötter
  • 1dl russin
  • 1 liter filmjölk
  • 2dl mörk sirap
  • smör och rågkross till formarna

Smöra och ha i rågkross, linfrön eller något annat frö i botten på två brödformar (1,5liter).

Blanda alla torra ingredienser noga. Rör därefter ned filmjölken och sirap. Degen blir ganska lös och klibbig. Fördela smeten i formarna och grädda i nedre delen av ugnen i ca 1,5 timme i 175 grader.

Man kan även ta de mjölsorter man har hemma. Jag hade inte alla mjölsorter en gång och gjorde då på vetemjöl, fint rågmjöl och havregryn.

DSC_2378.JPG

Leave a comment