Fransk kyckling

Till 2 port
  • 4 kycklinglårfiléer
  • 1 liten gul lök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 3dl vispgrädde
  • Hackad persilja, fryst eller färsk
  • 1tsk dijonsenap
  • salt, peppar

Bryn kycklinglårfiléerna och salta och peppra. Strimla lökarna och stek med kycklingen. Tillsätt 1/2dl vatten och låt det koka ned, tillsätt dijonsenap, persilja, kycklingbuljong(smulad) och grädde. Låt den koka ned något så den blir krämig. Smaka av och tillsätt mer salt och peppar om det behövs.

Servera med ugnsgrillad spetskål.

  1. Spetskålen:
  2. Klyfta kålen i tunna klyftor och lägg i en ugnsform, ringla över olivolja, salt och peppar
  3. Grilla i 225grader i ca 20 min. Så släng in dessa i ugnen innan du börjar med kycklingen.

DSC_1966.JPG

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s