Glasskrämbullar

Mycket enklare än vad man tror!

  • Bulldeg med kardemumma (recept finns på bloggen “grunddeg vetebullar”)
  • Marzanpulver (ekströms)
  • Grädde
  • vaniljpulver
  • Rund tyll plus spritspåse (går självklart med vilken tyll som helst)
  • strösocker
  • ägg till pensling

Börja med att göra en bulldeg av vetebullar/kardemummabullar och gör dem i lagom stora runda bollar. Låt jäsa innan ugnen i ca 45 minuter och pensla dem med ägg och strö över strösocker. Grädda i 225 grader i 8 minuter tills de fått fin färg. Låt dem svalna och gör då under tiden glasskrämen.

En del vispad grädde blandas med en del marsankräm/vaniljkräm. Jag vispade 4 dl grädde och gjorde kräm på 4 dl mjölk (exakta mått står på förpackningen/ekströms marzansås), tillsatte även extra vaniljpulver för att få mer smak.

När bullarna svalnat så tar du en spritspåse med en rund tyll, petar ett hål på toppen av bullen och fyller med krämen. Se till att du inte fyller för mycket så att bullen spricker.

Förvaras i kylskåp och det går inte att spritsa bullarna dagen efter de bakats. Detta måste göras samma dag! Men de håller sig fräscha i en låda i 2-3 dagar efter de bakats. Vet dock inte om de går att frysas men de äts ändå oftast upp innan.

Ett tips om man bara vill ha någon bulle till en liten familjefika är att göra på halva receptet.

DSCN1458DSCN1460DSCN1457

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s