Tomatsallad med spenat och mozzarella

  • 1 pkt mini mozzarella
  • 2 stora tomater
  • 1 näve babyspenat (ca 0,5 pkt)
  • 3 cm purjolök
  • 0,5 dl olja (helst oliv)
  • flingsalt
  • 1 tsk citronsaft eller vitvinsvinäger
  • valfri salladskrydda. Jag tog grekisk.
  • 1 tsk basilika el persilja (fryst, färsk eller torkad)

Blanda citron/vinäger, olja och kryddor, låt det stå och dra en stund.

Skiva eller skär tomaterna i lagom bitar. Strimla spenaten fint och likaså med purjolöken.

Blanda grönsakerna med mozzarellan och ringla över vinägretten. Vänd runt så att allt får kryddor på sig. Serveras genast till maten eller som den är med en bit bröd. Du kan även lägga till oliver för en mer grekisk smak.

DSCN1372.JPG

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s