Mäktig chokladdaimtårta med chokladganach

Passar bäst med en skopa glass eller lättvispad grädde.

Har du inte råsocker hemma så kan du absolut byta ut det mot vanligt socker!

Ugn: 175 grader
  • 200g smör
  • 1 dl råsocker
  • 1 dl socker
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0,5 tsk salt
  • 3 ägg
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 dubbeldaim

Chokladganach:

  • 100g ljus choklad
  • 1 dl vispgrädde

Börja med att göra ganachen. Hacka chokladen.

Koka upp grädden och tag av från värmen. Ha i den hackade chokladen och rör tills den smält. Häll i en skål och plasta den. Låt den stå i rumstemperatur och stelna något.

Klipp ut ett bakplåtspapper och lägg i botten på en rund bakform med löstagbar kant.

Sätt på ugnen på 175 grader och hacka daimen.

Tag en kastrull som alla ingredienser såsmåningom får plats i.

Smält smöret och tag av kastrullen från plattan. Tillsätt råsocker, socker, vaniljsocker, salt och kakao. Rör till en smet.

Tillsätt äggen, ett i taget, och rör ordentligt emellan.

Sist har du i mjölet och rör till en jämn smet.

Häll smeten i formen och ha på den hackade daimen, grädda i ugnen i ca 25 minuter.

Låt kakan svalna ordentligt innan du spritsar eller brer på chokladganachen.

Serveras med glass, grädde eller färska bär. Den är riktigt mäktig! Går utmärkt att frysa och håller då upp till ett halvår i frysen.

DSCN1327.JPGDSCN1346.JPGDSCN1337.JPG

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s