Hemmagjorda nuggets

Kycklingnuggets är så gott när man gjort dem själv! Prova!

Till fem personer:

  • 4 kycklingfiléer
  • 3 dl ströbröd
  • 2 dl vetemjöl
  • 2-3 ägg
  • ca 4 dl mjölk
  • salt, peppar

Skiva kycklingfiléerna i lagom tjocka bitar. Lägg dem i en bunke/skål och täck med mjölk. Plasta och låt stå i kylen i minst 4 timmar, gärna under natten. Detta kan man skippa men jag tycker att de blir mycket saftigare.

Vispa upp äggen i en halvdjup tallrik, blanda ströbröd och mjöl i den andra och doppa kycklingbitarna först i ägg och sedan i ströbrödet. Stek i rikligt med smör/olja på mediumvärme i ca 1-2 min på varje sida, salta och peppra.

Servera med pommes och bearniesesås eller vad ni själva tycker passar bäst.

Dessa är riktigt goda att dippa i parmesandipp. Receptet på den finns under kategorin sås/röror.

DSCN1167.JPGDSCN1174.JPG

DSCN1175.JPG

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s