Schnitzel

En av mina favvorätter är svhnitzel som man kan göra på olika sorts kött. Du måste definitivt inte göra på schnitzelkött som oftast är dyrt i affären. Prova istället med bog, skinkstek eller kotlett utan ben. Köttet skär du i ca 0,5cm tjocka skivor och bankar så att fibrerna i köttet går sönder, viltek gör köttet mörare och inte lika segt.

Vänd först i mjöl, sen ägg uppvispat med ca 1 msk vatten, sist i ströbröd.

Stek i rikligt med smör och olja. Salta och peppra. Jag brukar använda citronpeppar.

Serveras med valfria tillbehör. Här blir det oftast pommes eller hasselbackspotatis och bearniesesås.

DSCN1108.JPG

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s