Rumstempererat smör på ett kick!

I många bakrecept ska smöret vara rumstempererat och för att få det perfekt ska det stå i rumstemperatur i några timmar. Men detta kan man fixa på ett kick!

  1. Skiva den mängd smör du ska ha i skivor. Kör på defrost i micron, ca 10 sekunders intervaller. Men med denna metod blir det lätt för smält.
  2. Skiva den mängd smör du behöver i skivor och lägg dem bredvid varann i en plastpåse. Knyt den och försök att få ur all luft. Lägg påsen i en halvdjup tallrik och häll på varm/ljummet vatten, ha inte för varmt då det kan bli smält. Låt den stå i ca 10 min och byt vatten. Tipp topp! Klipp eller knyt upp påsen och kläm ut smöret!

DSCN1155.JPGDSCN1156.JPGdscn1154

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s