Salsa med tre lökar

God till tacos eller som dipp till tortillachips!

Till en mediumstor burk:

  • 5 klyftor vitlök
  • 0,5 liten purjolök, gärna det gröna
  • 1 liten gul eller röd lök
  • 1 tsk råsocker
  • 1 frp finkrossade tomater
  • 2 tsk soja
  • 1-2 tsk chiliflakes eller 0,5-1 finhackad chili
  • svartpeppar
  • 1-2 tsk koriander
  • 1 krm spiskummin
  • olja till stekning

Skala vitlöken och skiva klyftorna, skala och finhacka löken, Skölj och strimla purjolöken. Lägg lökarna i en kastrull med olja i botten och låt det fräsa upp och bli mjukt, strö på råsocker och låt det karamelliseras utan att bränna. Ha på chiliflakes, koriander, soja, svartpeppar, spiskummin och häll över de finkrossade tomaterna.

Låt det småsjuda på mediumlåg värme med lock, gärna i minst 10-15 minuter, rör om ibland och kolla så att det inte bränner.

Smaka om det behövs mer chili.

Häll i den färdiga salsan i en burk och låt svalna eller ät den direkt till tacos.

DSCN1106.JPG

dscn1107

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s