Köttfärssoppa med mozzarellagömma

Super god och kan varieras som man själv vill med olika sorters pasta, med eller utan grädde, med hackade champinjoner istället för köttfärs om man vill göra den vegetarisk (glöm då inte att byta ut buljong och fond mot grönsak)

Till ca 4 pers:

  • 1,5 dl makaroner eller annan pasta
  • ca 300g köttfärs
  • 1 frp krossade tomater
  • 1 frp passerade tomater
  • 3 dl vatten
  • 2 msk kalvfond
  • 2 msk soja (kinesisk)
  • 1 tärning köttbuljong (kan uteslutas)
  • 1 msk lökpulver
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 0,5-1 msk oregano
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 boll mozzarella till servering

Tag en gryta som allt kommer att få plats i. Fräs köttfärsen med lökpulver, vitlökspulver, oregano och svartpeppar. Tag en ballongvisp för att få mindre klumpar.

När köttfärsen börjar bli färdig så tillsätt krossade/passerade tomater, vatten, pasta, kalvfond, soja och eventuellt en buljongtärning.

Låt det puttra på medium till svag värme, ju längre den får puttra desto mustigare blir den. Avsluta med en skvätt grädde om du vill.

Riv mozzarellan i bitar och fördela på botten i varje skål. Häll över den heta soppan och avnjut efter någon minut då mozzarellan börjat smälta.

DSCN1082.JPG

DSCN1078.JPG

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s