Fyllda bullar

Ugn: 225 grader

Till ca 30 bullar:

  • 3dl mjölk
  • 50g jäst
  • 1,5dl strösocker
  • 0,5tsk salt
  • 150g rumstempererat smör
  • 1 ägg
  • 10-12 dl vetemjöl (gärna vetemjöl special)
  • 1msk mald kardemumma eller 1 g saffran (2 påsar)

Fyllning:

  • Vaniljkräm (snabb marsan)
  • Eller Färskostkräm – 200g philadelphia vispas med 150g smör och 3 dl florsocker och 2 tsk vaniljpulver.

Värm mjölken fingervarm, 37 grader. Smula jästen i en bunke eller hushållsmaskin. Tillsätt mjölken och rör ut jästen så den löser upp sig. Tillsätt ägg, salt, socker, smör, kardemumma eller saffran och det mesta av mjölet, spara ca 1 dl. Knåda/kör i maskinen en stund, gärna fem minuter. Tillsätt mer mjöl om den är för kladdig.

Täck över degen med bakduk och låt jäsa i ca 45min.

Lägg ut på bakbord och dela degen i 30 delar, rulla dem till bollar och lägg på plåt eller i bullform. Jäs igen i 45 minuter på plåten. Pensla med ägg och fyll dem med fyllning. Använd dig av en sprits med spetsig tyll (följer med en om du köper toppits spritspåsar på affären).

Grädda i ugnen tills de fått en gyllene färg, ca 5- 8 minuter.

När de svalnat så pudra med florsocker!

Går att frysa!

DSCN0370.JPG

DSCN0379.JPGFryser dem brevid varann istället för ovanpå varann för bästa och snyggaste resultat.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s