Råraka

Finns det något godare!? Går att variera med olika tillbehör. Barnen åt prinskorv till sina medans jag avnjöt dem med en skiva lax, några räkor, en klick vispad syrad grädde och lite hackad rödlök och dill. MUMS!!!

Till sju rårakor:

  • 6 potatisar
  • salt, peppar
  • smör och olja till stekning

Skala och riv potatisen, hetta upp en stekpanna med smör och olja. Lägg i ca 1 dl riven potatis och platta till den något. Salta och peppra. Sänk värmen till hälften och stek i några minuter tills de går att vända. Stek på andra sidan tills de fått fin färg och blivit krispiga.

Servera direkt med valfritt tillbehör. Toppen till förrätt med räkor eller som mellis med en klick lingonsylt!

DSCN1022.JPGdscn1023DSCN1025.JPGDSCN1029.JPGDSCN1031.JPGDSCN1035.JPG

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s