Mannagrynsgröt

2 port:

  • 4 dl mjölk (gärna 3%)
  • 4 msk mannagryn
  • 50g smör
  • Sylt, bär till servering

Koka upp mjölken och tillsätt mannagrynen under omrörning. Koka någon minut till under omrörning och tag av från värmen. Ha i smöret, låt det smälta ned och låt gröten stå och svälla ca fem minuter till, rör om då och då.

Serveras när den svalnat med sylt eller bär. Mina barn älskar mannagrynsgröt med upptinade bär. Gärna hallon eller smultron.

DSCN0922.JPG

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s