Grönkålspaj med fetaost (äggfri)

Pajdeg:

  • 100g smör
  • 2dl vetemjöl
  • 1 msk vatten
  • 1 krm salt

Fyllning:

  • ca 100g strimlad grönkål
  • 1 liten gul lök
  • 0,5 pkt fetaost
  • 1 dl vatten
  • salt, svartpeppar
  • 1 msk olja till stekning

Färskoststanning:

  • 200g philadelphia eller annan naturell färskost
  • 2,5 msk maizena
  • 2 dl vatten

Börja med att knåda ihop ingredienserna till degen och kavla ut på ett mjölat bakbord. Du kan också trycka ut degen direkt i pajformen men det tar mycket längre tid. Skär av kanterna och nagga botten ordentligt med en gaffel. Låt stå i kylen i ca 30 minuter. Gör under tiden fyllningen.

Vispa ihop färskost, vatten och maizena. Låt det stå. Sätt på ugnen på 200 grader.

Hacka löken och stek den mjuk i oljan. Tillsätt grönkålen och vatten. Låt det steka på medelvärme tills allt vatten stekt bort och grönkålen börjat bli mjuk. Ställ åt sidan.

Grädda pajskalet i ca 15 minuter.

När det börjat fått färg så har du på den stekta grönkålen, smular över fetaost och häller på färskoststanningen.

Höj ugnen till 225 grader och grädda i ca 20 minuter tills den blivit gyllenbrun i kanterna och “stannat”.

Serveras som den är eller med en grönsallad.

DSCN1002.JPGDSCN1005.JPGdscn0988

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s