Rotfruktsgratäng

Till en stor form, ca 6 personer:

  • 4-5 potatisar
  • 3 palsternackor
  • 4 morötter
  • 1 gul lök
  • 5 dl vispgrädde
  • 0,5 – 1 tsk salt
  • 1 tsk italiensk salladskrydda

Skala alla grönsaker och riv dem i matberedaren på den grova sidan, löken också (jag vände dock så att löken blev riven på den fina sidan).

Vänd runt allt i en ugnsform så att alla grönsaker blandar sig och ha på salladskrydda och salt. Vänd runt det lite till och häll på grädde så att det täcker.

DSC_0128.JPG

Ställ in i ugnen på 200 grader i ca 30- 40 minuter. Servera som den är eller med korv eller skinka.

DSC_0140.JPG

Jag serverade min med prinskorv tomat/gurka och blomkålssallad med chili.

DSC_0157.JPG

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s