Plankstek

Lyxigare middag får man leta efter!

2 pers/plankor:

  • 2 köttbitar ex entecote eller ryggbiff (Barnen ville ha fiskpinnar)
  • potatismos av ca 4 stora kokta potatisar, smör, mjölk
  • 6 st gröna sparrisar
  • 1 näve babyspenat
  • 0,5 bit fetaost
  • 4 körsbärstomater
  • ev bearniesesås eller rödvinsås till

Sätt på ugnen på 225 grader.

Lägg köttet på en tallrik, salta och peppra

Spritsa moset runt plankorna, lägg på en näve babyspenat på ena sidan av plankan och smula över fetaost. Skär ett kryss på toppen av körsbärstomaterna och ställ dem också på plankan. Lägg på sparrisen och ställ in plankorna i ugnen tills moset blivit gyllenbrunt.

Hetta upp en stekpanna med lite olja och lägg i köttbitarna, stek ca 2-3 minuter på varje sida om du vill ha mer rosa/well done, vill du ha den blodigare så stek 1-2 minuter per sida.

Lägg köttbiten under sparrisen på plankan och servera med din favvosås!

dsc_0202dsc_0203dsc_0204

 

Barnens plankor spritsade jag med mos och hade på broccoli (fryst) och fiskpinnar. Körde i ugnen i ca 20 minuter tills fisken blivit färdig.

DSC_0207.JPG

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s