Pastagratäng med köttfärs

Har du över köttfärssås eller tacofärs, och har du som jag, nästan alltid lite av många sorters pasta kvar. Gör då denna pastagratäng och samtidigt göra en frys och skåprensning.

Gör din bästa köttfärsssås eller ta av det du har. Jag tog:

  • tacofärs som blev över ca 3 dl
  • 1 pkt krossade tomater
  • 1 köttbuljongtärning
  • lökpulver
  • vitlökspulver
  • oregano

Gjorde en ostsås på:

  • 0,5 dl vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 2-3 dl riven cheddarost som jag hade kvar sen jul. Går med din favvo-ost!

Vispa ut mjölet med mjölk och låt det koka upp under omrörning. När den blivit tjock och kokat någon minut så tillsätt osten. Ställ åt sidan och låt smälta ihop.

Stek färsen i en gryta och tillsätt krossad tomat, buljong och kryddor.

Häll i pasta i en ugnsform. Jag tog stora canneloni som jag haft liggandes i skåpet lääänge, plus några bondgårdsdjur på sidan av. Fyllde canneloni med färs, blandade djuren med färssåsen och sist hällde jag över såsen.

In i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter. Stick eller ta upp och smaka på en pasta för att kolla att den blivit mjuk.

 

dscn0863

DSCN0871.JPG

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s