Maränger (grundrecept)

Maränger är så underbart gott och superenkelt att göra!

  • 3 äggvitor
  • 1,5 dl socker
  • ev karamellfärg och smak

Vispa äggvitorna med hälften av sockret till ett vitt skum. Tillsätt resten av sockret och vispa tills det blivit ett glansigt och styvt skum. Prova att vända bunken upp och ned för att vara säker på att smeten är färdig. Rinner inget ur bunken? Då är den färdig!

Tillsätt smak och färg. Vill du ha randiga maränger så droppar du lite karamellfärg på ena sidan av spritspåsen. Ska du ha choklad så smält chokladen och häll den på ena sidan av spritsen. Man kan också hälla den i bunken och vända runt smeten en eller två gånger och sedan i spritspåsen.

Spritsa ut dem på bakplåtspapper och torka dem i ugnen på 100 grader i ca en timme, öppna sedan ugnsluckan och låt dem torka någon timme till. Förvara i lufttät burk.

Hållbarheten är oändlig, dock blir chokladen vitprickig efter någon vecka men den går fortfarande att äta. Det är bara kakofettet som krupit ur den när den blev varm.

DSC_0292.JPGDSC_0290.JPG

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s