Citrontryffel

  • 100g vit choklad
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 1 citron (rivet skal + ca 1 tsk saft)
  • florsocker till rullning

Skölj citronen noga. Riv av zest med den fina sidan på rivjärnet, se till att inte få med något av det vita, endast det yttre gula ska du ha. Dela citronen och pressa ut ca 1 tsk.

Värm upp vispgrädden utan att den kokar, dra grytan från värmen och bryt i chokladen. Rör tills chokladen smält och tillsätt sedan citronzest och saften. Rör om noga och häll smeten i en lämplig skål. Ställ svalt (ca 2-3 timmar). Tag sedan en sked av smeten och rulla i lagom stora munsbitar, rulla dem i florsocker och servera rumstempererade.

Förvaras i kyl och bör ätas upp inom en månad.

DSCN0545.JPG

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s