Raggmunkar

Till ca 8 raggmunkar:

  • 7-8 medium potatisar
  • 2 dl vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • ev 1 msk lökpulver
  • smör till stekning

Skala och riv potatisarna. Krama ur vätskan ur dem och vispa ihop hälvften av mjölken med mjölet. Tillsätt sedan ägget, resten av mjölken, salt, ev lökpulver och den rivna potatisen. Hetta upp en stekpanna med smör i och klicka i lagom stora plättar av smeten. Platta till dem något och stek ca 3 min på varje sida.

Servera med bacon eller fläsk och en klick lingonsylt.

Supergott och mina barn älskar det!

DSC_4839.JPG

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s