Panerad rödspätta

Till fyra pers:

  • 4 rödspättafiléer
  • ströbröd
  • 1 ägg
  • vetemjöl
  • citronpeppar
  • salt
  • Smör att steka i

Kokt potatis, ärtor och remouladsås passar utmärkt till panerad spätta!

Börja med att vispa upp ägget lätt i en halvdjup tallrik. Sedan hälla vetemjöl på en tallrik och ströbröd på en annan. Du börjar med att doppa fisken i vetemjöl så att hela filén får mjöl på sig. Sedan i ägget och till sist i ströbrödet. Hetta upp en stekpanna med en rejäl klick smör. Sänk värmen när du lagt i fiskfiléerna, salta och peppra och stek tills de fått fin färg, ca 2-3 minuter på varje sida.

Serveras helst med nykokt potatis, gröna ärtot och remouladsås.

Smaklig måltid!

DSCN0576.JPG

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s