Vetekex

Gör egna vetekex till ostbrickan eller avnjuts precis som de är. Super kul att baka med barnen också. Skippa då att ha i salt.

Till ca 50 små kex:

  • 100 g smör (rumstempererat)
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 0,5 dl mjölk
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • ev kryddsättning (jag gjorde tre olika- persilliade, salt/timjan, salt)

Blanda smör, mjölk, vetemjöl, bakpulver och ev salt. Knåda tills det blivit en smidig deg och kavla ut på bakbord (ca 2-3mm). Använd mer mjöl om det blir klibbigt. Stansa ut lagom stora kex med en pepparkaksform eller glas, tag vad du har hemma.

Lägg på en plåt med bakplåtspapper och ha på smaksättning. Bara flingsalt, flingsalt och timjan, eller persilliade som är en kryddblandning innehållande vitlök och persilja. Låt smak och fantasi prova på något du tycker om! Varför inte peppar eller chiliflingor? De är goda som de är naturella också.

Grädda dem i ugnen på 200 grader i ca 8 min eller tills de blivit lite bruna i kanten. Äts när de svalnat med en bit ost eller marmelad.

dscn0874dscn0879

dscn0877

Persilliade

dscn0878

Flingsalt

dscn0876

Flingsalt och timjan

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s