Risgrynsgröt

Risgrynsgröt serverar man på alla olika sätt. Varje familj har sin touch på gröten. Med mjölk, med nyponsoppa, med socker och kanel. Hemma hos oss avnjuts den med kanel och nyponsoppa. Mums!

Till 4 pers:

  • 1,5 dl grötris (rundkorningt)
  • 3 dl vatten
  • 0,5 tsk salt
  • 7-8 dl mjölk (helst 3%)
  • 1 tsk vaniljpulver (går bra med vaniljsocker men inte lika kraftig smak)
  • ev 0,5 dl socker

Koka upp riset med vatten och salt och låt det koka in. När det kokat in så tillsätt vanilj, mjölk och eventuellt socker. Koka på låg värme och rör med jämna mellanrum. Tillsätt mer mjölk om den blir för tjock. Smaka av efter 40 minuter och känn om riset är mjukt. Så fort det är mjukt så är gröten färdig.

Serveras med nyponsoppa, mjölk eller utan. Godast är den nykokt med lite kanel pudrat över.

Smaklig måltid!

dscn0823dscn0829dscn0827

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s