Kryddiga kycklingfiléer

Detta är den godaste kycklingkryddningen jag någonsin gjort. Hoppas att ni provar! Supergott till sallad, pommes eller ris.

Till 4 kycklingfiléer:

  • 1 tsk koriander
  • 2 tsk tomatflingor
  • 1 tsk salt
  • 1 msk soja (kinesisk)
  • 1 tsk ingefära
  • 1 vitlöksklyfta (riven eller pressad)
  • 1 msk flytande honung
  • 0,5 dl olja (raps eller oliv)
  • 1 msk sesamolja
  • pepparmix eller svartpeppar

Blanda alla ingredienser till marinaden och lägg i filéerna och se till att få marinad på alla. Lägg dem med all marinad i en påse, gärna dubbel för att udvika att det rinner ut i kylen. Lägg dem i kylen och låt marinera i minst en timme, gärna under natten om tid finns.

Stek dem runtom i en stekpanna och lägg dem sedan i en ugnsform och stek i ugnen på 175 grader tills de fått en innertemp på 72 grader, ca 15 minuter. Man kan även skära ett snitt i dem för att kolla att de är färdiga.. Det ska inte komma någon rosa vätska ur dem, bara klar vätska. Men det bästa är att införskaffa en termometer. Gärna en som man kan ha i ugnen och piper när kycklingen är färdig. Det bästa man kan ha i köket!

Avnjut kycklingen med ris, potatis eller sallad och en god sås.

Smaklig måltid!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s