Fyllda lövbiffar med krispiga hasselbackshalvor

Till sex skivor lövbiff, ca 4-6 personer beroende på hur många biffar man vill ha:

  • 6 skivor lövbiff
  • 1 pkt philadelphia (200g)
  • 4 skivor Hamburgercheddar, jag tog med chilismak
  • Salt och peppar
  • 8 stora potatisar
  • Ströbröd
  • ca 100g smör

Sätt ugnen på 225 grader. Skala potatisen och dela dem på två. Skär dem som hasselbackspotatis och inte rakt igenom utan lämna lite så att det fortfarande sitter ihop. ägg dem på en ugnsplåt och hyvla på smöret, salta och peppra. Ställ in dem i ugnen. När smöret smält så ska de penslas och ösas med smöret. Efter halva tiden ca 15 imnuter så ska de ösas och penslas igen och strö sedan över ströbröd. In i ugnen igen tills de fått fin färg och blivit mjuka. Stick med potatissticka.

Gör under tiden ostcremen. Strimla hamburgerosten och blanda med philadelphian. Lägg ut lövbiffarna på en skärbräda eller dyl. Salta och peppra dem. Fördela sedan ostcremen på ena sidan av lövbiffen och rulla sedan ihop den. Hetta på en stekpanna med lite smör och olja. Stek lövbiffrullarna någon minut på vardera sida. De ska inte bli helt färdiga utan bara få lite färg. Lägg dem i en ugnssäker form och kör ca 5 minuter i ugnen tillsammans/under potatisen. Servera bägge satidigt med din favoritsås.

Jag hällde i grädde efter att jag stekt köttet, smaksätte med mer peppar och lite soja. En perfekt pepprig gräddsås.

Smaklig måltid!

DSCN0645.JPG

DSCN0651.JPG

DSCN0650.JPG

DSCN0659.JPG

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s