Vegansk majonäs (äggfri)

Perfekt för dig som är överkänslig eller allergisk mot ägg.

  • 3 msk spad från kikärtor
  • 1/2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 2 dl neutral olja ex rapsolja

Vill du göra aioli så pressa i en vitlöksklyfta eller 1 tsk vitlökspulver.

Vispa ihop allt utom oljan med elvisp. Ringla sedan i olja, lite i taget tills all olja är i. Se upp att den inte skär sig så låt det ta tid och vispa ordentligt.

Kan användas direkt i dina röror, på ägghavor eller som sås till pommes, räkor osv.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s