Varm cookie med glass

Varm kaka med glass helt enkelt. Jätte enkel och god efterrätt eller fika. Man gör en kakdeg (gärna dagarna innan) som man sedan bakar i portionsformar ex creme brüle-formar.

Ugn: 175 grader
  • 75g smör (rumstempererat)
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 dl farinsocker
  • 1 ägg
  • 1 tsk vaniljpulver (går bra med vaniljsocker)
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 3/4 tsk bakpulver
  • 2,5 dl hackad ljus choklad alt chokladknappar (ca 150g choklad)
  • 1 dl hackade valnötter (kan uteslutas)

Vispa smör, strösocker och farinsocker med en elvisp. Ha i ägget.

Blanda mjöl med bakpulver, salt och vanilj. Ha sedan i det i smeten. Sist har du i den hackade chokladen och ev nötter.

Låt stå i kylen tills du ska servera.

Sätt på ugnen på 175 grader och klicka ut matskedsstora bitar av kakdegen i portionsstora ugnsformar (ex creme brüle-formar/små pajformar), eller all deg i en pajform om du ska göra en stor.

Kör i ugnen i ca 15 min tills den blivit brun i kanten. Kör inte för länge då den lätt blir för torr!

Serveras direkt med en skopa vaniljglass!

Tips! Smeten håller sig i en vecka i kyl så du kan lätt förbereda denna efterrätt i god förväg.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s