Grönkålschips

Nyttiga och goda, ja jag lovar!, de var förvånansvärt jätte goda!

  • Grönkål
  • Olja (Raps eller oliv)
  • Salt
  • Smaksättning (jag provade både med lökpulver och chipotlepulver/vitlökspulver/chiliflakes)

Sätt ugnen på 125 grader och lägg ett bakplåtspapper på en plåt.

Skölj grönkålen och bryt/skär bort alla stora kvistar. Riv bladbitarna i lagom stora chipsbitar. Lägg dem i en skål och ringla över olja, max 1 msk räcker gott och väl.

Häll på smaksättning och salt och knåda ihop försiktigt så att det kommer krydda på alla blad. Lägg dem på en plåt och låt dem torka i ca 1 timme. De ska bli torra och lätta som chips. Se till att öppna ett fönster eller dyl då både kål och lök luktar mycket.

Servera med en öl, cider eller bara som de är till fredagsmyset. Perfekt för dig som inte vill få i dig för mycket kolhydrater.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s