Gratinerad kassler med sweet chili

  • En bit kassler
  • 2 dl grädde
  • 1 pkt philadelphia (200g)
  • 0,5 – 1 dl sweet chilisås
  • Peppar, jag tog pepparkvarnen med fem olika peppar
  • ev ost till topping

Skär kasslern i lagom tunna skivor (ca 0,5 cm). Lägg dem i en ugnssäker form.

Slå på ugnen på 200 grader.

Blanda grädde, philadelphia, sweet chilisås och peppar. Häll det över kasslern och toppa med lite ost.

Gratinera i ugnen tills all grädde bubblar och det fått fin färg, ca 20-30 min.

Servera med ris, pommes eller som jag, klyftpotatis som jag kryddade med dragon, rosmarin och timjan. De satte jag in samtidigt som kasslern och allt blev färdigt samtidigt.

Supergott!

Tips! Jag köper alltid kassler när den är billig och skivar upp och fryser in i en låda, så mycket att det räcker till en middag till familjen. På en stor bit så brukar den räcka till två middagar till familjen (2 vuxna 2 barn).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s