Saffransmuffins med vit chokladfrosting

Dessa är som morotsmuffins fast en juligare variant. Lika saftiga och om inte ännu godare!

Till 16 mediumstora muffins:

  • 4 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl olja (raps)
  • 3 dl finriven morot (ca 2 stora morötter)
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2,5 tsk bakpulver
  • 1 pkt saffran (0,5g)

Frosting:

  • 100g smör (rumsvarmt)
  • 150g philadelphia
  • 2 dl florsocker
  • 100g vit choklad (smält och något svalnat)

Rivmorötterna på den fina sidan av rivjärnet.

Vispa ägg och socker till ett vitt skum med elvisp.

Ha i alla andra ingredienser och blanda helst ut bakpulvret med mjölet innan det blandas med smeten.

Häll i formarna och fyll inte mer än 3/4 av formen.

Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min.

Låt svalna och gör frostingen.

Vispa smöret med elvisp tills det är ordentligt fluffigt, ca 5 min. Tillsätt philadelphia, florsocker och den vita chokladen (smält över vattenbad eller i mikron). Vispa hastigt till en smet. Är den för lös så låt den vila i kylen tills den går att spritsa.

Spritsa på muffinsen när de svalnat. Går att frysa med frosting på och ta upp ca 30 min innan man ska fika.

Förvaras annars i kyl. Håller lätt i 3-4 dagar i kylen. Frostingen håller lika länge som bäst före-datumet på smör och philadelphian.

DSCN0600.JPG

DSCN0605.JPG

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s