Saffransfudge

Saffran saffran saffran! Inte trodde jag att det skulle vara gott i annat än lussebullar. Men ack så fel jag hade. Prova att göra dessa fudge. Söta med mycket saffranssmak!

  • 3dl vispgrädde
  • 3dl socker
  • 1dl ljus sirap
  • 150g vit choklad
  • 50g smör
  • 1msk honung
  • 1 pkt saffran (0,5g)

Koka ihop sirap, grädde och socker till en kola som har 124 grader eller som klarar kulprovet, den ska bli hård när man droppar i ett glas kallt vatten. Detta är viktigt för annars stelnar inte fudgen!

Bryt chokladen i bitar, smöret i kuber och honung och saffran i en och samma skål då det går fort när man väl fått upp kolan i temperatur.

Häll alla ingredienser i kolan när den nått sin temperatur och rör tills allt smält ihop och det blivit en smet. Häll i bakplåtspappersklädd form ca 20×30 cm.

Låt stelna i några timmar och skär sedan i lagon stora kuber. Ställ isär dem något och låt dem torka några timmar till. Förvara sedan i lufttät burk och de har en hållbarhet på sex månader. Men det är alltid godast med nygjord! 😊

DSCN0619.JPG

DSCN0622.JPG

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s