Griljera skinka

Enklaste sättet att griljera skinka är att köpa en färdigkokt skinka, skära av svålen och det mesta av fettet. Blanda en äggula med 1 msk av din favoritsenap.

Pudra över maizenamjöl där svålen satt och pensla skinkan ordentligt med senapsblandningen.

DSC_0234.JPG

Pudra över ströbröd och griljera i ugnen på 200 grader tills den fått en fin gyllenbrun färg, ca 30 min. Stick med ugnstermometer och kolla att skinkan är uppe i minst 60 grader. Den håller då i kylskåp i tre till fyra dagar. Man kan även skiva upp och frysa in.

DSC_0236.JPG

Jag skivar alltid upp skinkan när den fått svalna ordentligt efter griljering och förvarar i matlåda för att lätt kunna göra en skinksmörgås på kvällen. 😊

 

dsc_0248

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s