Räk och champinjonpizza

  • 50g jäst
  • 4dl vatten (35grader)
  • 2msk olja
  • 1tsk salt
  • ca 10dl vetemjöl
  • Krossade eller passerade tomater
  • oregano
  • riven ost (brukar köpa en trekant på ca 500g och riva hela)
  • Räkor (i lake eller frysta färdigskalade) se till att det inte är för blöta.
  • champinjoner (färska eller på burk)

Smula ned jästen i en bunke och tillsätt vattnet. Rör tills all jäst lösts upp och tillsätt övriga ingredienserna. Tillsätt med mjöl om degen är för lös. Låt vila under bakduk i 30 minuter.

Dela degen i två eller fyra beroende på vad stora pizzor du vill ha. Kavla ut i ca 0,5 cm tunna pizzor direkt på plåten eller på bakbordet. Flytta alltid degen först för att det är omöjligt att flytta på en färdig pizza med all fyllning till en plåt.

Ha på tomat, oregano, räkor och champinjoner. Avsluta med riven ost.

Mina barn tycker om olika så det blev bara räkor på ena sidan och på andra räkor och champinjoner. Därför är det så bra med att göra pizza hemma då man kan ta vad man än har i kyl och frys. Gott!

Grädda i ugnen på 225 grader i ca 15 minuter. Ha inte för bråttom då den behöver gå sin tid i ugnen tills osten bubblar, annars blir den bara kladdig och tråkig.

DSCN0507.JPG

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s