Quinoabiffar

Supergoda! Både barnen och sambon tyckte att det var gott.

Till ca 10 små biffar

  • 3dl kokt quinoa (koka i grönsaksbuljong)
  • 2 ägg
  • 3 msk creme fraiche (den feta)
  • 1/2 bit fetaost
  • 0,5 dl ströbröd
  • 0,5 gul lök eller 1-2 salladslökar
  • 3msk basilika (fryst, färsk eller torkad)
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt, peppar

Koka quinoan och låt svalna något.

Blanda ägg, creme fraiche och ströbröd och låt det svälla medans du hackar löken och river eller pressar vitlöken. Smula fetaosten och blanda ihop allt med quinoan. Salta, peppra och låt svälla i fem minuter.

Forma till biffar och stek i olja tills de fått fin färg. Se upp att inte ha för varmt på stekpannan.

Servera med sallad och sås. Gärna tzatziki eller sweet chilisås utblandat med en klick yoghurt.

Jag serverade med ugnsrostade rotfrukter och sweet chilisås.

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s