Pizzabullar

Pizzabullar går att göra i alla olika varianter och smaker. Godast i vår familj tycker vi är skinka och kebab.

  • 50g jäst
  • 4dl vatten (35grader)
  • 2msk olja
  • 1tsk salt
  • ca 10dl vetemjöl
  • Krossade eller passerade tomater
  • oregano
  • riven ost (brukar köpa en trekant på ca 500g och riva hela)
  • Valfri topping. Ex skinka, ananas, champinjoner, kebab, fefferoni, tacofärs, champinjoner, mozzarella, oliver, etc

Smula ned jästen i en bunke och tillsätt vattnet. Rör tills all jäst lösts upp och tillsätt övriga ingredienserna. Tillsätt med mjöl om degen är för lös. Låt vila under bakduk i 30 minuter.

Sätt på ugnen på 225 grader och dela degen på två. Kavla ut den ena biten till en rektangel.

Ha på passerade/krossade tomater, oregano och valfri topping, avsluta med ost.

Rulla ihop den som när man bakar runda bullar. Skiva den i ca 1,5-2cm tjocka skivor och lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Toppa med lite mer ost.

In i ugnen tills de fått färg och osten smält.(ca 5-8 min)

DSC_2642.JPG

Pizzabullar med kebabkött och skivad fefferoni.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s