Tacopizza exra allt

FTacopizza! Skit gott var det med den smält cheddar/ nacho cheese dippen man kan köpa färdig på affären.

Till två plåtstora pizzor:

  • 50g jäst
  • 4dl vatten (35grader)
  • 2msk olja
  • 1tsk salt
  • ca 10dl vetemjöl
  • Krossade eller passerade tomater
  • oregano
  • riven ost (brukar köpa en trekant på ca 500g och riva hela)
  • Tacofärs
  • 2st färsk röd chilipeppar
  • nachochips
  • champinjoner (burk eller färska)
  • cheddarostdipp (finns vid nachochipsen på affären)

Smula ned jästen i en bunke och tillsätt vattnet. Rör tills all jäst lösts upp och tillsätt övriga ingredienserna. Tillsätt mer mjöl om degen är för lös. Låt vila under bakduk i 30 minuter.

Sätt på ugnen på 225 grader och dela degen på två. Jag brukar alltid dela den på två och göra rektangulära pizzor men det går lika bra att dela den på fyra och göra fyra runda, lite mindre pizzor.

Kavla ut den och lägg på en plåt med bakblåtspapper. Tycker du att det är enklare så kan du kavla ut degen direkt på plåten så slipper du att lyfta den känsliga degen. Kavla ganska så tunt, ca 0,5 cm.

När du kavlat ut dem och lagt pizzabottnarna på plåtarna så har du på krossade/passerade tomater, oregano, tacofärs, skivad röd chilipeppar, champinjoner, smulade nacho chips, riven ost och några klickar nacho cheddardipp.

In i ugnen tills all ost smält och börjat bubbla, ha inte för bråttom! ca 15-20 min.

Servera med sallad och någon god sås. Vi körde kebabsås! Gräddfil + kebabkrydda!

DSCN0509.JPG

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s