Pannkakstårta

  • 6dl mjölk
  • 3 ägg
  • 2,5dl vetemjöl
  • 1krm salt (kan uteslutas)
  • smör eller olja till stekning
  • Vispad grädde
  • Färska eller tinade/frysta bär, frukt
  • Sylt (jag tog hallon)

Vispa ihop mjöl med hälften av mjölken och vispa ordenligt för att undvika klumpar. Vispa ned ägg och resten av mjölken samt salt.

Stek i smör eller olja och lägg åt sidan.

Ta en tallrik eller ett tårtfat och börja montera. Först en pannkaka, lite sylt, pannkaka, grädde, pannkaka, sylt, pannkaka, grädde osv tills sita pannkakan som du har grädde och toppar med massor av frukt och bär. Min toppade jag med upptinade jordgubbar och färska blåbär.

DSC_0484.JPG

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s