Mjuk pepparkaka i långpanna med lingonfrosting

30-35 bitar

  • 150g smör
  • 2 ägg
  • 3dl socker
  • 1msk pepparkakskrydda (finns i kryddhyllan på affären, annars gör du egen som finns recept på under tips/tricks)
  • 4,5dl vetemjöl
  • 2,5tsk bakpulver
  • 1,5dl mjölk

Frosting:

  • 100g philadelphia
  • 75g smör (rumstempererat)
  • 1msk lingonsylt
  • 1-2dl florsocker

Smält smöret och låt det svalna något. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt alla ingredienser och blanda till en jämn smet. Bred ut i en ugnsform ca 30x40cm.

Jag skulle rekommendera att dubbla receptet för att göra dessa i den djupa plåten till ugnen.

Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter.

Gör frostingen, vispa smöret länge tills det blivit fluffigt. Tillsätt philadelphia och floursocker. Rör i lingonsylten och smaka av. Ställ svalt.

När kakan är klar och har svalnat så skär den i rutor och ha på frostingen. Eller så brer du på frostingen innan du skär rutor. Jag spritsade vid uppläggning innan vi skulle fika.

Perfekt nu i adventstider!

DSCN0495.JPG

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s