Snickerskaka

Denna är lika god till fikat som till julgodis. Man kan byta ut rice krispies mot corn flakes om man vill men jag tycker att det blir fluffigare och krispigare med rice krispies (de man hittar bland flingorna).

  • 1dl socker
  • 2dl ljus sirap
  • 1 burk jordnötssmör (350g)
  • 5dl rice krispies
  • 200g ljus choklad

Lägg bakplåtspapper i en form som är ca 20x30cm eller något större.

Smält ned socker, sirap och jordnötssmör i en stor kastrull och värm på det under omrörning. När det blivit en jämn smet så blanda ned rice krispies.

Bred ut smeten i formen och låt stå svalt en stund.

Smält chokladen och bred ut över kakan. Låt chokladen stelna och skär den i ca 2x2cm stora munsbitar.

Förvara i luftät burk, gärna med bakplåtspapper mellan lagren så de inte klibbar ihop. Håller upp till tre månader i kylen, om de nu överlever så länge  😉

dscn0088

dscn0090-5

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s