Pepparkaksfudge

Denna fudge kan man fuska med och göra på dumle med smak av pepparkaka eller så kryddar man den med pepparkakskrydda. Godast blev den när man använde sig av bägge. Såhär gjorde jag:

  • 50 gram smör
  • 1dl vispgrädde
  • 2dl socker
  • 200g mörk choklad
  • 1 påse dumle pepparkaka/gingerbread
  • 1tsk pepparkakskrydda (finns färdiga påsar på affären)

Koka upp grädde, smör och socker. Häll i dumlen och låt de smälta under omrörning, tillsätt pepparkakskrydda. Koka i 10-15 minuter och ta av från värmen. Bryt i chokladen och rör snabbt ihop den till en smet. Bred ut smeten i en form med bakplåtspapper.

Låt den stelna och skär sedan i lagom stora bitar. Låt dem torka med lite mellanrum, gärna under natten, för att få en torr och fin yta. Förvaras i lufttät burk och håller i ett par månader.

Min farmors favorit!

dscn0088

DSCN0092-3.jpg

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s