Kanderade mandlar

Lätt som en plätt att göra söta mandlar med sockrigt täcke. Hemligheten är att röra, röra och röra! 😁

  • 200g sötmandel
  • 3dl florsocker
  • knappt 1tsk vaniljsocker
  • 1/2dl vatten
  • ev karamellfärg

Blanda allt i en kastrull med tjock botten. Rör om hela tiden medans sockret smälter. Tillslut smular det sig, fortsätt bara röra tills det ligger socker runt mandlarna och grytan blivit torr på botten. KLART! Häll ut dem på ett bakplåtspapper och dela isär dem något så de inte sitter ihop. Låt svalna och förvara i lufttät burk. Håller tills bäst före datumet på nötterna. Lätt sex månader eller mer. Jag har hittat förra julens kanderade nötter i skåpet som jag mixat till ett strössel och haft på glass. Mums 😊

TIPS! Prova med hasselnötter eller valnötter. Supergott att mixa till ett krisp och servera som toppig på glass eller andra desserter.

 

 

dsc_1624

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s