Chokladdoppade nötter

Dags för att göra julgodis eller bara sugen på något nyttigare än enbart choklad?

Jag älskar chokladdoppade nötter. Särskilt den berömda trillingnöten. Det är så enkelt att göra själv!

Smält choklad, vit, ljus eller mörk. Jag tog halva chokladkakan (100 gram) sedan tog jag macadamianötter och doppade. Lade dem på ett bakplåtspapper och lät dem stelna i några timmar. Marabous vita choklad tar tid på sig att stelna igen men den är helt klart en av de godaste vita choklader.

 

För att göra trillingnötter så smälter man ljus choklad över vattenbad eller i mikron , kör du i mikron så får man hålla koll att det inte bränns och röra om ofta. Lägg sedan i ordentligt med hasselnötter så alla får choklad på sig. Tag sedan upp tre och tre och lägg på bakplåtspapper. Låt dem stelna något och ringla sedan över lite mörk choklad som dekoration, låt stelna igen och förvara i lufttät burk. De håller sig länge men vitnar dock efter någon vecka för att man inte tempererat chokladen. Det är helt ofarligt och smakar inget annorlunda, det är bara kokosfettet som kryper ur chokladen. Så vill du ha snygga till jul så gör dem samma vecka som du ska äta dem.

DSCN0090-1.jpg

Något mer som är gott är nötmix som man häller i smält choklad och klickar ut på bakplåtspapper som kakor. Lätt och gott! 😊

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s