Änglakola

Denna kolan passar dig som tucker om chokladkolan “riesen”. Den är mörkt chokladig i smaken. Riktigt god till kaffet eller på julgodisbuffén.

  • 100 gram smör
  • 1,5dl socker
  • 1,5dl ljus sirap
  • 4msk kakao
  • 1msk vaniljsocker

Blanda allt i en kastrull och koka på låg värme. Kolan ska bli 124 grader eller klara kulprovet.

Häll upp i en form med bakplåtspapper (ca 20x30cm) och låt stelna.

Skär sedan med oljad kniv i lagom stora munsbitar. Packa styckvis i bakplåtspapper eller muffinsformar som man viker ihop och avslutar med en tejp. Förvaras i luftät burk och håller sig lätt i 6 månader.

DSCN0064.JPG

DSCN0060.JPG

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s