Pappas färsbiffar

Detta recept har jag fått växa upp med och det är helt galet gott!

(När han väl gjorde annan mat än ravioli på burk eller pannkakor. 😅, närå, jag älskar dig pappsen!)

Pappas är alltid godast med detta är min tolkning av hans goda biffar.

4 port

Biffar:

  • 500g nötfärs
  • 1 gul lök
  • 1 ägg
  • ägg och ströbröd till panering
  • salt, citronpeppar

Tomatsås:

  • 1 gul lök
  • 2pkt krossade tomater
  • citronpeppar
  • 50g smör

Blanda nötfärsen med den gula löken som du hackat och ett ägg, salt och citronpeppar.

Vispa ägget lätt i en halvdjup tallrik och häll ströbröd i en annan. Forma färsen till biffar och vänd dem först i ägg och sen i ströbröd. Stek i rikligt med smör tills de är färdiga .

dsc_1727

Hacka den andra gula löken till tomatsåsen och stek den i samma stekpanna som du stekte biffarna i. Lägg i 50g smör och stek tills löken blivit mjuk. Häll över de krossade tomaterna och krydda rikligt med citronpeppar och lite salt. Smaka av. Den ska bli lite sur men mest pepprig och tomatig.

DSC_1731.JPGServeras med kokt potatis 😊

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s