Falsk Carbonara

Pasta carbonara innehåller ägg och som äggallergiker går man miste om denna goda pastarätt. Dock vet jag hur man kan “fuska” och göra denna med nästan samma smak.

Sen gör man som man vill med ingredienserna, man kan ta bort champinjoner om man inte tycker om det eller så skippar man bacon för en vegetarisk pasta. För att lyxa till det så är det gott att tillsätta ost, särskilt parmesan, i såsen. Gärna lite extra på. 😊👌

2-3port
  • 1 paket bacon
  • 5 små färska champinjoner
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 liten gul lök
  • 3 dl grädde
  • 0,5 paket pasta (250-300g okokt)
  • Persilja
  • Salt, peppar

Koka pastan enligt avvisningen på förpackningen. Jag tog skruvar.

Finhacka eller riv lök och vitlök, lägg dem i en stekpanna med lite olja. Stek dem något mjuka och tillsätt baconet som du skurit i kuber likaså champinjonerna. Fräs dem en stund, salta och peppra.

Häll på grädden och låt det koka ned och bli krämigt. Tillsätt den färdigkokta pastan och tillsätt ev lite av pasta vattnet om det blir för tjockt eller torrt. Servera genast med nyhackad persilja, går även med torkad eller fryst.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s