Fryst kyckling

Oftast när man letar efter något gott att äta så är alla recept skrivna efter att man har färsk eller upptinad kycklingfilé. Men det har man oftast inte i vardagen med jobb, skola, småbarn och allt annat. Därför har jag ett tips på dragonkyckling som är så god och snabb att göra !

Jag fyndade att paket med minutfileer som hade bäst före datum dagen efter, så jag slängde dem i fysen såklart. Där håller de sig i lätt två månader till, men oftast äter vi upp dem 😁

dsc_0464

dsc_0465

Lägg den frysta kycklingen i en ugnssäker form. Salta, peppra och ha på dragon. Ringla över lite olja. In i ugnen på 175 grader i ca 20 minuter.

dsc_0467

Ta ut dem och dela isär dem och ha på mer dragon, in i ugnen en stund till tills de är 72 grader eller när det inte kommer någon rosa vätska ur dem när du skär ett snitt .

Servera med valfria tillbehör.

Godaste såsen gör du på saften som blir i ugnsformen, grädde, soja och kanske en bit kycklingbuljong, vispa ihop i en liten gryta. Pudra i mer dragon, red av med maizena eller mjöl. DSC_0468.JPG

DSC_0474.JPG

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s