Banankaka

Ugn 175 grader

Detta recept kommer fram ungefär en gång i månaden när man köpt för mycket bananer och de blivit lite väl bruna 😁 Barnen brukar vara duktiga att äta upp all frukt men ibland är det nästan som att de sparar någon banan för att vi ska baka denna goding. 😋 Jag gör dessutom nästan alltid dubbel sats då den är så grymt god.

Toppas med nutella för att få den extra lyxig 👌

  • 2-3 mogna, bruna bananer
  • 75g smör
  • 2 ägg
  • 1/2dl mjölk
  • 1dl strösocker (skippa sockret om du ska ha nutella på)
  • 1tsk kanel
  • 3dl vetemjöl
  • 1tsk bakpulver
  • 1/2tsk bikarbonat

Smält smöret, ha i en klick extra som du kan smörja ugnsformen med. Bröa med antingen ströbröd eller mandelmjöl. Jag tog en avlång brödform på 1,5 liter.

Ha i mjölken i smöret. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Rör ned mosad banan, kanel, mjöl, bikarbonat och bakpulver i äggblandningen. Tillsätt också vätskan. Häll i smeten i formen.

*Vill du ha nutella i så klicka ut en lång rand i mitten av kakan alt rör ca 1dl i smeten innan du häller smeten i formen. Rör inte för mycket. *

Grädda kakan längst ned i ugnen i ca 55-60 minuter i 175 grader.DSC_5149.JPG

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s