Äppelkaka

Ugn 175 grader

Denna kaka med äpplen är precis i min smak. Den är mer som en sockerkaka med mjuka söta äpplen som toppning. Inga hårda råa äpplen i alltså. Man kan halvera receptet för att få en lite tunnare kaka med mer äpple om man tycker att det är godare.

Serveras såklart med vaniljsås eller vaniljgrädde.

  • 250g smör
  • 2dl socker
  • 4 ägg
  • 5dl vetemjöl
  • 3tsk bakpulver
  • 2msk mjölk
  • 1tsk kanel
  • 2 normalstora äpplen (finrivna)
  • 2tsk vaniljsocker

Till toppingen:

  • Ca 3 skalade och skivade äpplen
  • 2msk farinsocker
  • 1tsk kanel

Smöra en bakform med löstagbar kant. Ha på farinsocker och pudra över kanel, lägg i äpplena på rad eller i något fint mönster.

Vispa ihop smält smör och socker fluffigt. Tillsätt äggen ,ett i taget. Tillsätt sedan mjölk, kanel, rivna äpplen, vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver.

Häll över smeten över äpplena försiktigt och grädda i 175 grader i ca 50 minuter.

DSC_0341.JPG

DSC_0328.JPG

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s