Saftiga revbensspjäll med sting

DSC_4725.JPG2kg revbensspjäll
1 morot
1 stor gul lök
2 klyftor vitlök
Vatten

Bbq-glaze:
2dl ketchup
2dl japansk soja
1,5dl mörk sirap
1dl honung
3 vitlöksklyftor
1 tumbit ingefära
3tsk chipotlepasta
1tsk salt
1tsk svartpeppar (grovmalen)
2msk persilja
2tsk rökt paprikapulver

Klyfta löken, skär moroten i mindre bitar och släng i de tillsammans med vitlök i en stor kastrull.

Lägg i revbenen, dela dem en gång om de inte får plats. Häll i vatten så allt täcks. På med lock och låt koka upp.

Sänk värmen och låt de puttra i ca en timme. Stäng av plattan och låt de stå i spadet ytterligare en stund.

Gör under tiden glazen och sätt på ugnen på 225 grader.
Riv ingefära och vitlök fint. Blanda i resterande ingredienser.
Lägg försiktigt revbensspjällen på en plåt med den böjda och “fula” sidan uppåt. Häll på hälften av glazen och ställ i ugnen i ca 10-15 min.

Ta ut dem, vänd på spjällen och ha på resterande glaze. In i ugnen igen i ca 10-15 min. Låt det inte bli bränt.

Sedan är det bara att ta ut dem, dela dem, pensla med glazen som runnit ut på plåten och servera med exempelvis potatissallad eller coleslaw. 😋

DSC_4715.JPG

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s