BBQ-glace

Denna sås/glace använder jag till allt som ska få en god barbeque smak. Man kan marinera kött, glacea kött vid grillning eller koka upp den och hälla den på burk och förvara i kylen tills man behöver lite barbequesås vid sidan av maten. Eller på hamburgaren och i pulled pork . 😊

Bbq-glaze:
2dl ketchup
2dl japansk soja
1,5dl mörk sirap
1dl honung
3 vitlöksklyftor
1 tumbit ingefära
2-3tsk hickory pasta
1tsk salt
1tsk svartpeppar (grovmalen)
2msk persilja
2tsk rökt paprikapulver

Enklast att få ihop denna på ett kick är att slänga i vitlöksklyftorna, ingefäran (skalad) , och resterande ingredienser i en matberedare. Jag har en liten som man kopplar på stavmixern. Den är toppen och verkligen något som jag använder för att hacka lök, mixa puré till barnen, hacka torkade örter och mycket mer. 😉DSC_5178.JPG

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s